نسیم گیلان
جای خالی نشریات دینی در عرصه‌های اجتماعی
دوشنبه 20 خرداد 1398 - 10:46:37 AM
ایسنا
نسیم گیلان - رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بندر انزلی به جای خالی نشریات دینی در عرصه‌های اجتماعی اشاره کرد و گفت: نهادهای دینی فعال جامعه در صف مقدم این مساله قرار دارند و حتی می‌توانند به صورت نشریات داخلی در سطح مساجد و پایگاه‌های بسیج محلات حضور داشته باشند.
فرهاد رحمان‌زاده   به جای خالی نشریات دینی در عرصه‌های اجتماعی اشاره و اظهار کرد: نهادهای دینی فعال جامعه در صف مقدم این مساله قرار دارند و حتی می‌توانند به صورت نشریات داخلی در سطح مساجد و پایگاه‌های بسیج محلات حضور داشته باشند.
رحمان‌زاده با بیان اینکه حوزه‌های علمیه با دغدغه بیشتر باید وارد این عرصه شده و علاوه بر کار در حوزه خبری و اطلاع‌رسانی، از فعالیت علاقه‌مندان در این زمینه حمایت کنند، تصریح کرد: می‌توان با اقدامات کوچک کارهای اثرگذار فرهنگی نه تنها در سطح شهرستان بلکه در حوزه استان و حتی کشور انجام داد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر از پنج نشریه دارای مجوز فقط دو نشریه در شهرستان به صورت ماهنامه و دیگری روزنامه استانی ویژه انزلی منتشر می‌شود، اظهار کرد: تعداد کم نشریات یک نقیصه بزرگ در حوزه اطلاع‌رسانی در انزلی است، در حالی که در سال‌های گذشته علاوه بر انتشار تعداد زیادی از عناوین نشریات، حتی نشریه ویژه بانوان در این شهرستان منتشر می‌شد که همه دست‌اندرکاران آن از بانوان بودند.
رحمان‌زاده یکی از مهمترین علل رکود و عدم ادامه فعالیت از سوی دست‌اندرکاران نشریات محلی در سطح شهرستان بندر انزلی را مشکلات اقتصادی عنوان کرد و گفت: بخشی از فعالیت مطبوعات وابسته به تبلیغات و انتشار آگهی است که معمولا در این شهرستان رپورتاژها به نشریات محلی واگذار نمی‌شود و اگر هم اقدامی در این خصوص باشد صاحبان آگهی ترجیح می‌دهند آن را در نشریات استانی درج کنند.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بندر انزلی با اشاره به اینکه گرانی کاغذ و هزینه‌های بالای نشر تا حدی در بی‌رغبتی فعالیت در حوزه نشریات چاپی اثرگذار بوده است، تصریح کرد: با توجه به جایگاه نشریات در اطلاع‌رسانی، پیگیری این مساله و ارایه راهکارهای لازم یکی از اولویت‌های مهم در هر جامعه است.
رحمان‌زاده با اشاره به اینکه استفاده از فضای مجازی فرصتی نو در خصوص فعالیت‌های خبری فراهم کرده است، تاکید کرد: تعداد قابل ملاحظه‌ای پایگاه‌ و کانال‌های خبری از سوی علاقه‌مندان در انزلی فعالیت دارند.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بندر انزلی با اشاره به نکات منفی و مثبت فعالیت‌های خبری که در فضای مجازی به صورت خودجوش و مردمی انجام می‌شود، گفت: فعالیت در این حوزه فرصت خوبی برای انعکاس اخبار شهرستانی را فراهم آورده به ویژه اینکه تعدادی از این پایگاه‌های خبری توانسته‌اند به عنوان پل ارتباطی بین مردم و مسوولان در جهت پیگیری مطالبات شهروندان و همچنین بهبود عملکرد مسوولان عمل کنند.
رحمان‌زاده با تاکید بر اینکه همه تارنماهای اطلاع‌رسانی باید در سامانه ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت‌نام کرده و مجوز فعالیت دریافت کنند تا خبرگزاری رسمی محسوب شوند، گفت: هیچ کدام از پایگاه‌های خبری انزلی مجوز فعالیت از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت نکرده‌اند البته تعداتی از این تارنماها ثبت‌نام مقدماتی و اولیه پایگاه‌های خبری خود را انجام داده اند.
وی با بیان اینکه اتفاق خوبی که در حوزه ‌اطلاع‌رسانی با استفاده از فضای مجازی شاهد آن هستیم، حضور مردم به عنوان شهروند خبرنگار است، تصریح کرد: اینکه مردم به عنوان شاهدان عینی در هر منطقه می‌توانند در کوتاهترین زمان ممکن عکس و فیلم از یک اتفاق را مخابره کنند، خوب است ولی نقیصه‌ای که در این زمینه وجود دارد ضعف اطلاعات عمومی نسبت به اولویت و ارزش وقایع خبری و همچنین نحوه تهیه و ارسال اخبار است.
رحمان‌زاده با اشاره به اینکه اگر مردم خود را در انعکاس اخبار سهیم بدانند به نوعی تمرین مطالبه‌گری و پیگیری برای حل و رفع کاستی‌ها در حوزه‌های مختلف است، تاکید کرد: فعالان مطبوعات همچنین رسانه‌های دیداری و شنیداری باید اطلاعات عمومی را در اختیار علاقه‌مندان به فعالیت‌های خبری قرار دهند تا اخبار به صورت قانونمند و مثمرثمر برای رسانه‌های دلسوز و پیگیر امور مخابره شود.
انتهای پیام

http://www.gilan-online.ir/fa/News/96554/جای-خالی-نشریات-دینی-در-عرصه‌های-اجتماعی
بستن   چاپ