نسیم گیلان

آخرين مطالب

نماینده ولی فقیه در گیلان:

گیلان می‌تواند به قطب فرهنگی آسیای میانه تبدیل شود اجتماعي

  بزرگنمايي:

گیلان آنلاین - نماینده ولی فقیه در گیلان،به علاقمندی تحصیل طلبه‌ها از آسیای میانه در این استان اشاره کرد و گفت: گیلان با پیشینه غنی علما و مراجع بزرگ می‌تواند به قطب فرهنگی آسیای میانه تبدیل شود.
به گزارش ایسنا – منطقه گیلان،آیت‌الله زین‌العابدین قربانی در جمع خبرنگاران، با اشاره به تاریخچه حوزه‌های علمیه در گیلان، اظهار کرد:طبق فرموده قرآن کریم،مسلمانان موظف هستند برخی از افراد را به مراکز علمی فرستاده تا از فرهنگ، دانش و علوم حوزوی برخوردار شوند و مردم را از فرآورده‌های علمی خود بهره‌مند کنند.
وی ادامه داد:از زمان پیامبر اکرم(ص)، ائمه(ع) و خلفا گروهی به مراکز علمی می‌رفتند و با کسب تحصیلات حوزوی که شناخت قرآن و سنت و کتاب‌هایی مربوط به این دو منبع بود،از حقایق قرآن و سنت بهره می‌بردند.
امام جمعه رشت، به کسب علوم حوزوی مسلمانان در ابعاد مختلف اشاره کرد و افزود: افراد در بعد اعتقادی علم کلام و فلسفه را فرا گرفته،در بعد علم ادبی صرف و نحو، معانی، فن بیان و امثال اینها را آموخته و در علم حدیث و تفسیر مطالعه می‌کردند.
آیت‌الله قربانی،با بیان اینکه افراد در حوزه‌های علمیه مسائل فقهی که حقیقت اسلام و زندگی مردم به آن بستگی دارد را می‌آموختند، تصریح کرد: در گذشته حوزه‌های علمیه به عنوان مراکز کسب دانش در مراکز مهم مانند بغداد، کوفه، نجف، قم، اصفهان، شیراز، مشهد و بعضی از استان‌های دیگر وجود داشت.
وی به گرایش مردم گیلان به تشیع به عنوان اسلام ناب از قرن سوم هجری اشاره کرد و گفت: حوزه‌های علمیه‌ای در گیلان به وجود آمد و بزرگانی در این حوزه‌ها تربیت شدند.
نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری،با اشاره به حضور شمس‌الدین در لاهیجان، بیان کرد: شاه اسماعیل از محضر این عالم کیایی بهره جست و تشیع را در کشور گسترش داد.
آیت‌الله قربانی،به نبود تاریخ جامعی از حوزه‌های علمیه در گیلان اشاره کرد و یادآور شد: اخیرا مرحوم خمامی، یکی از فرهیختگان استان کتابی در زمینه مذکور نوشته و بعضی از حوزه‌های گیلان را معرفی کرده است.
وی با اشاره به وجود مدرسه حاج صالح در شهر رشت، خاطرنشان کرد:میرزا کوچک و پورداوود در مدرسه مذکور درس خواندند.
نماینده ولی فقیه در گیلان، به فرسودگی و به‌ هم ریختگی مدرسه حاج صالح در زمان انقلاب اشاره کرد و متذکر شد: مرحوم آیت‌الله احسانبخش به‌ دنبال احداث بنای جدید در مدرسه مذکور بود، اما عمر به او اجازه این کار را نداد.
آیت‌الله قربانی، با بیان اینکه مدرسه حاج صالح را در سه طبقه احداث کردیم، افزود: مکان مذکور به عنوان حوزه علمیه میرزا کوچک معروف شده زیرا این فرد انقلابی و از مفاخر گیلان در این مدرسه درس خوانده است.
وی به وجود بعضی از مدرسه‌های علوم دینی در زمان پهلوی در گیلان اشاره کرد و یادآور شد: در زمان طاغوت مدرسه‌های مذکور مانند مدرسه حاج سمیع از حالت مدرسه علمی بیرون آمدند و در زمان رضاخان آنجا را به عنوان مدرسه شاهدخت نامگذاری کردند.
امام جمعه رشت، با اشاره به پیروزی انقلاب اسلامی و در اختیار گرفتن حوزه‌های علمیه توسط روحانیون، بیان کرد: آیت‌الله احسانبخش مدرسه شاهدخت را تبدیل به حوزه علمیه امام صادق(ع) کرد و طلاب در آنجا درس خواندند.
وی ادامه داد: مدرسه امام صادق(ع) پس از مدتی تبدیل به مدرسه زینبیه(س) شد و خواهران در آنجا مشغول تحصیل علوم دینی شدند.
آیت‌الله قربانی، با بیان اینکه بعضی از شخصیت‌ها مخالف تبدیل مدرسه امام صادق(ع) به مدرسه زینبیه(س) بودند، تصریح کرد: در مورد مذکور از مقام معظم رهبری کسب تکلیف کردیم و ایشان فرمودند مانعی ندارد.
نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری، به ساخت مدرسه زینبیه(س) در چهار طبقه اشاره کرد و گفت: اسکلت مدرسه مذکور به اتمام رسیده و نازک‌کاری بنا در حال انجام است.
وی با اشاره به وجود مدرسه مستوفی در شهر رشت، خاطرنشان کرد: مدرسه مذکور متعلق فردی به نام مستوفی بود و پس از آن حاج شیخ کاظم لاکانی، پدر مرحوم آیت‌الله لاکانی آن را ساماندهی و تکمیل کرده است.
آیت‌الله قربانی، به اختصاص 250 میلیون تومان اعتبار برای بازسازی حوزه‌های علمیه گیلان در دولت هفتم و هشتم اشاره کرد و یادآور شد: در آن زمان حوزه‌های علمیه استان از وضعیت مناسبی برخوردار نبودند و با اعتبار مذکور حوزه‌های علمیه گیلان از جمله مدرسه مستوفی ساماندهی شدند.
نماینده ولی فقیه در گیلان، با بیان اینکه بازسازی حوزه‌های علمیه گیلان نیازمند اعتبارات مناسبی است، اظهار کرد: با آیت‌الله رودباری برای احداث بنای جدید در مدرسه مستوفی صحبت کردم و امیدوارم این امر محقق شود.
وی به نبود حوزه علمیه مناسب با وجود علمای بزرگ در گیلان اشاره کرد و افزود: در استان مدرسه علوم دینی که 50 نفر طلبه بتوانند در آنجا تحصیل کنند وجود نداشت بنابراین مصمم شدم حوزه علمیه بزرگی در استان ایجاد کنم.
آیت‌الله قربانی، با اشاره به احداث حوزه علمیه امیرالمومنین علی(ع) با نقشه بسیار خوب در گیلان، بیان کرد: در ابتدا قرار بود حوزه علمیه مذکور با ظرفیت 250 نفر احداث شود، اما جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به دلیل وجود بزرگان، مراجع و شخصیت‌های بزرگ در گیلان با ساخت حوزه با ظرفیت کم مخالفت کردند.
امام جمعه رشت، از تحصیل یک ‌هزار و 500 طلبه گیلانی در قم و دیگر استان‌های کشور خبر داد و تصریح کرد: تعداد بسیاری از طلبه‌ها در حوزه‌های علمیه گیلان تحصیل می‌کنند و این استان می‌تواند قطب فرهنگی منطقه باشد.
وی با بیان اینکه در گذشته طلاب از مناطق مختلف به‌ ویژه از آسیای میانه برای تحصیل علوم دینی به گیلان می‌آمدند، خاطرنشان کرد: در گیلان بزرگانی داریم که از مناطق مذکور به استان آمدند.
آیت‌الله قربانی، به وجود بقعه حاج آقا نجفی در بندرانزلی اشاره کرد و متذکر شد: مردم به عالم مذکور ارادت ویژه‌ای دارند و سالانه میلیاردها تومان به عنوان نذر روی قبر این عالم بزرگوار می‌گذارند.
نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری، حاج آقا نجفی را اهل بادکوبه عنوان کرد و یادآور شد: سید حسین بادکوبه‌ای، پدر حاج آقا نجفی استاد علامه طباطبایی و شاه‌آبادی استاد امام(ره) بود.
وی با اشاره به ورود علمای بزرگ از آسیای میانه به گیلان در دوره‌های مختلف، اظهار کرد: مدتی قبل عده‌ای از منطقه دربند در قفقاز به گیلان آمدند و به دلیل نزدیکی شرایط آب و هوایی استان با قفقاز درخواست کردند طلاب قفقازی به جای رفتن به قم در گیلان تحصیلات دینی خود را ادامه دهند.
آیت‌الله قربانی، احداث حوزه علمیه امیرالمومنین علی(ع) را با ارزیابی دقیق کارشناسان در شهر رشت عنوان کرد و افزود: شهر رشت با بررسی کارشناسان بهترین مکان برای احداث حوزه علمیه در استان‌های شمالی در نظر گرفته شده بنابراین حوزه علمیه بین‌المللی امیرالمومنین علی(ع) در این شهر احداث شده است.
نماینده ولی فقیه در گیلان، با بیان اینکه تنها حوزه علمیه میرزا کوچک در گیلان قابلیت پذیرش 70 طلبه را دارد، تصریح کرد: حوزه علمیه بین‌المللی امیرالمومنین علی(ع) با قابلیت پذیرش یک ‌هزار و 600 نفر طلبه احداث شده و امیدواریم با تکمیل آن طلاب از آسیای میانه و مناطق دیگر در گیلان حضور پیدا کنند و این استان به عنوان مرکز علمی مطرح شود.
وی گیلان را مرکز تربیت علمای بزرگی مانند آقا سید مرتضی مرتضوی لنگرودی، از مراجع عظام و شاگرد مرحوم آیت‌الله نائینی دانست و بیان کرد: مرحوم بحرالعلوم، مرحوم آیت‌الله مهدوی، آقا شیخ محمد، حاج آقا رفیع، مرحوم رودباری بزرگ، آقا سید صالح، حاج شیخ عبدالله مازندرانی که اهل دیوشل بود، آقا سید عبدالکریم لاهیجی و در زمان معاصر آیت‌الله بهجت از علمای بزرگ گیلان هستند.
آیت‌الله قربانی، با اشاره به احداث حوزه علمیه بین‌المللی امیرالمومنین علی(ع)، متذکر شد: اکنون توفیقی نصیب ما شده و توانستیم حوزه علمیه بزرگ امیرالمومنین علی(ع) را برای طلاب داخلی و خارجی احداث کنیم اما این مسیر همچنان ادامه دارد.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/21534/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مرکز ترک اعتیاد غیرمجاز در رشت پلمپ شد

یکی از راه‌های توسعه گیلان همدلی میان دولت و مجلس است

پروژه قزوین-رحیم آباد-کلاچای می‌تواند پیشران توسعه باشد

دلبر و یار من تویی رونق کار من تویی

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

مقوله حجاب اولویت دانشگاه است

رقابت بیش از 27 هزار داوطلب گیلانی در نوبت اول کنکور سراسری

«پاسخ»؛ ویژه‌برنامه شبکه باران برای پاسخگویی مسئولان به مطالبات مردم

حفاظت از انفال مهمترین رسالت هر جنگلبان است

مسدود شدن 9 حلقه چاه غیرمجاز در شهرستان رودبار

مرمت بند‌های تغذیه مصنوعی استان از ابتدای سال تاکنون

جلسه شورای گفتگوی بخش خصوصی با دولت و بانک‌های گیلان

پاسخ شفاف مسوولان گیلان به مطالبات مردم از شبکه باران

تارتار: یکی از اهداف اصلی ملوان کسب مقام قهرمانی جام حذفی است

برای خریدن کتاب هایی درباره اهل بیت(ع) به چه چیزهایی باید توجه شود؟

هر دختری باید کفش سفید داشته باشد

شورای گفتگوی بخش خصوص با دولت و بانک‌های گیلان

تحقق توسعه پایدار با همدلی و انسجام مجلس و دولت

نشست هم اندیشی روسای دانشگاه‌ها و تشکل‌های دانشگاهی گیلان

ابتکار عمل رسانه ملی در انتخابات، مشارکت آگاهانه مردم را رقم زد

بسیج اساتید باید کارکرد متفاوتی در جهاد تبیین داشته باشد

اساتید دانشگاه‌ها همواره دغدغه حل مسائل کشور و ملت را سرلوحه کار خود قرار داده اند.

هدف دولت سیزدهم کاهش بار ترافیکی در کلانشهر رشت است

گیلان با 90 همت فرصت سرمایه‌گذاری در نمایشگاه اکسپو حضور دارد

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

وقتی درد دل می‌کند؛ گوش باش، نگاه باش

رنگ کردن مو و ابرو با نسکافه

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

تصویری دیده نشده از هشتاد سال قبل میدان شهرداری رشت

پلمب مرکز ترک اعتیاد غیرمجاز در رشت

تصویری از هشتاد سال قبل میدان شهرداری رشت

پدر شهید «جعفر نعمت زاده» دیار حق را لبیک گفت

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

اجرای موسی عصمتی میلیونی شد

کسب مقام قهرمانی و سومی تیم گیلان در رقابت‌های آب‌های آرام کشور

منتخب شهرستان لنگرود در مجلس شورای اسلامی گفت: راه اندازی شبکه‌های تلویزیونی انتخابات کار

دعوت 60 کاراته‌کا به مرحله دوم انتخابی تیم امید و جوانان

نفرات دعوت شده به مرحله دوم انتخابی تیم ملی کاراته مشخص شدند

از زر و سیم جهان پاس نظر باید داشت

استاندار ایلام: از عملکرد اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان رضایت داریم

نخستین نشای مکانیزه برنج در شفت انجام شد

نیشکر هفت تپه؛ از سرخط اعتصابات کارگری به پیشتازی سنگر تولید

امنیت شغلی در گرو تداوم چرخ تولید کارخانجات است

بررسی پرونده‌ها و کالاهای موجود در انبار مرکزی اموال تملیکی گیلان

جمع‌آوری و دستگیری 528 معتاد و سوداگر مرگ طی 2 روز در گیلان

لزوم تقویت دانشگاه فرهنگیان

شعر زیبای میلاد عرفان پور درباره عملیات وعده صادق

عاقبت تلخ ازدواج برای فرار از خانه پدری

مرگ جوان صومعه‌سرایی هنگام حرکات نمایشی با موتور

نوسان قیمت طلا و سکه در بازار رشت، امروز