اشکورات رحیم آباد رودسر، پایتخت فندوق ایران
اقتصادي
بزرگنمايي:
نسیم گیلان -
به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، مسعود الماسی، رییس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان از آغاز برداشت نوبرانه فندق از باغات پایین دست اشکورات شهرستان رودسر واملش خبرداد و کفت: برداشت این محصول بزودی در سایر شهرستانهای استان گیلان نیز شروع میشود.
او سطح زیر کشت باغات فندق استان را 19 هزار و 436 هکتار دانست وافزود: پیش بینی میشود درسال جاری 59 هزار و 200 خانوار گیلانی افزون بر 21 هزار تن فندق به ارزش اقتصادی 1100 میلیارد تومان از باغات استانبرداشت کنند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان بااشاره به تعداد 59 هزارو 200 بهره بردار فندق دراستان گیلان گفت: برداشت فندق تا مهر ماه ادامه دارد.
الماسی گیلان رادارای رتبه اول درتولید محصول فندق دانست وافزود: محصول این استان 85 درصد ازتولید کشور را به خود اختصاص داده است.
اوگفت: دردوماهه اخیر افزون بر 413 هکتار از باغات استان توسعه پیدا کرده است که از طریق تخصیص اعتبارات یارانه نهال بامشارکت باغداران این امر تحقق یافته است.
رییس سزمان جهاد کشاورزی استان گیلان افزود: شهرستانهای رودسر، املش، سیاهکل، رودبار، تالش وآستارا مهمترین شهرستانهای تولید کننده فندق دراستان هستند.
الماسی بااشاره به اینکه براساس آخرین آمار، 6 واحد فرآوری وبسته بندی فندقدرشهرستانهای رودسر، املش و سیاهکل وجود دارد گفت: اشکورات رحیم آباد رودسر نیز بزرگترین تولیدکننده فندق وبه عنوان پایتخت فندوق ایران شناخته میشود.
اوافزود: مدیریت غالب باغات فندق بصورت سنتی است و اغلب درختان به روش چند تنه تربیت میشوند که بایستی با بررسی مناطق مستعد ومناسب توسعه کشت، معرفی ارقام پر محصول و مناسب منطقه، رعایت فواصل کشت، احداث باغات به روش نوین آبیاری، رعایت اصول باغبانی، آموزش وبرنامههای ترویجی درخصوص تغذیه مناسب، باغداران رابرای رسیدن به تولید بیشتر تشویق کرد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کیلان تصریح کرد: تشکیل تعاونی تولید باغداران فندق در هر منطقه، انبارهای مناسب نگهداری محصولات، ایجاد باغ مادری و نهالستان استاندارد و استفاده از ارقام مناسب گرده دهنده، ایجاد صنایع مرتبط جهت نگهداری و فرآوری، دو آبیاری مناسب، هرس جهت نودهی وکاهش تعداد تنهها، تغذیه وکود دهی مناسب از مهمترین راهکارهایی است که میتواند در رشد و توسعه این محصول نقش بسزایی داشته باشد.
گفتنی است، فندوق دارای پروتوئین، مواد چرب، کلسیم، فسفر و پتاسیم است و مصرف آن برای تقویت حافظه، درمان بیماریهای گوارشی توسیه میشود.
از فندوق در صنعت شیرینی سازی برای ساخت پرالین مورد استفاده قرار میگیرد.
همچنین با ترکیب آن باشکلات میتوان شکلات ترافل و همچنین محصولاتی همچون نوتلا و فرانجلیکو تولید نمود.
روغن فندوق نیز که از فندوق بدست میآید، بسیار خوش طعم است و در پخت و پز مورد استفاده قرار میگرد.
انتهای پیام /م.ی
-
پنجشنبه ۱۷ تير ۱۴۰۰ - ۰۶:۳۰:۴۲
-
۵۴ بازديد
-
-
نسیم گیلان
لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/281179/