نسیم گیلان
کاشت درخت؛ رویشی به یاد رفتگان
يکشنبه 14 دي 1399 - 07:09:01
نسیم گیلان - رشت – ایده های خلاق غنیمتی است که در هجوم و همهمه بدخبرها روزنه ای پر فروغ می سازد و امروز چنین شد؛ اگرچه هنرمندی محبوب از میان گیلانیان رفت اما هوادارنش با کاشت درخت به یادش، فرهنگ رویش و مانایی آفریدند.

ابناء بشر در جادوی خبر محصور می شوند؛ اتفاقات و بحران ها لحظه به لحظه آدمیان را در می نوردد؛ هجوم اخبار، مردمان نگران حباب خاکی را گیج می کند و از میان این بدخبرها ایده ای نو رویشی تازه خلق می کند؛ چنان هوا، می باید آن را جذب کرد و منتشر ساخت.
رسالتِ فرهنگ، توجه دادن و آگاه کردن است؛ آموخته ایم و با ذره ذره وجودمان تجربه کرده ایم که زندگی به یک قرار نمی ماند و باید در زمانه پرحجم وهیاهوی ناخوش احوالی ها، خوش اخلاقی رویش را پاس داریم و برای فرزندان این سرزمینِ سپند و سرود، وارث سبزینه پیشینیان باشیم.
چند روز پیش رضا نظری کمدین محبوب گیلانی که نامش لبخند بر لب گیلانیان می نشاند بر اثر بیماری سرطان خون بدرود حیات گفت و امروز در پاسداشت محبوبیتش نهالی به یادش در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بندر انزلی کاشته شد.
رویشی برای مانایی
فرهاد رحمانزاده رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بندر انزلی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، هنرمندان و فعالان زیست محیطی این شهر را خالقان ایده های مانا توصیف کرد و گفت: فرهنگ کاشت نهال با پلاکی به یادگار از بزرگان این سرزمین دیر زمانی است که در بندر انزلی انجام می شود؛ بطوریکه بسیاری از نهال های کاشته شده به نام بزرگان امروز به درختان استواری بدل گشته اند.
وی می گوید : مردمان این سرزمین خط لبخندی را که هنرمند محبوبشان بر چهره این شهر نقش کرده فراموش نمی کنند و برای مانایی این لبخند، نهالی به یادش کاشتند تا خنده مردمان این سرزمین همیشه رو به رویش باشد.
پاسداشت ایده های سازنده
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان و مسئول کارگروه رسانه و فضای مجازی استان، رسانه ها را فرهنگ ساز می داند و می گوید: فرهنگ سازی با اصلاح نگرش و آگاهی بخشی صورت می گیرد؛ گاه نوع نگاه، دیدن و انتشار یک خبر می تواند فرهنگی بسازد که افق تازه ای برای رویش ایجاد کند و کاشت نهال به یاد رفتگانمان می تواند فرهنگ ساز رویش برای نسل نو این سرزمین باشد.
فیروز فاضلی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا می گوید: آموخته ایم، مراقب قدرت تصاویر و واژه ها باشیم؛ ما با اشعار و داستان هایی آشنا شده ایم که این قدرت را داشته اند که سرنوشتمان را دگرگون کنند؛ امروز اخبار به آموزگارانمان بدل شده اند و این قدرت را دارد که به فضای عمومی جهت دهد و فرهنگ ساز یک سرزمین باشد.
وی ادامه داد: لذا در این روزگار دشوار همهمه و هجوم خبر می باید ایده های سازنده را پاسداشت و خبرنگاران نیز مسئولانه بافت دهی و فرهنگ سازی را جدی بگیرند.
مهتاب دهدار دانش آموخته محیط زیست و فعال زیست محیطی با ستایش اقدام کاشت نهال به یاد هنرمند بندر انزلی می گوید: این اقدام اگرچه تازه نیست اما این قدرت را دارد که به فرهنگی برای رویش در همه سرزمینمان بدل شود.
وی می گوید :کاشت درخت پیوند کهن میان انسان و طبیعت است و فواید اجتماعی، زیست محیطی، اقتصادی و غیره بر مردمان امروز پوشیده نیست از اینرو تلاش همه سمن های زیست محیطی و توصیه به کاشت درخت نیز برای همین است که می دانند وجود درختان مقابله ای است برای افزایش دما، سیل، خشکسالی و دیگر شرایط آب و هوایی شدید که دانشمندان با تغییرات و آب و هوایی مرتبط می دانند؛ لذا فرهنگ سازی در این زمینه می تواند نجات دهنده باشد.
دهدار می گوید: وقتی در طبیعت سرمایه گذاری می شود طبیعت نه تنها سرمایه شما را باز می گرداند بلکه در شرایط سخت اقتصادی به نجات انسان ها می آید؛ احیای جنگل یکی از راه های اصلی مبارزه با تغییر اقلیم است زیرا جنگل دی اکسید کربن اتمسفر را جذب می کند.
بحران تراژیک کرونا عالمگیر شد و در این بحبوحه خبر رسید که پاکستان کارگران بیکار شده از کووید 19 را برای کاشت درخت بکار می گیرد؛ این کار بخشی از پروژه بلند پروازانه کاشت 10 میلیارد درخت جدید در برنامه پنج ساله این کشور است.
پروژه های بازیابی اقتصادی سازگار با محیط زیست یکی از راه های کاستن از اثرات این بحران و نیز ایجاد محیط زیست پایدار تر و سالم تر برای آینده است و متخصصان اقلیم پاکستان این اقدام را قاپیدن فرصت در بحرانی سوزناک توصیف کردند؛ این موضوع تلنگری است برای توجه دادن به فرهنگ رویش.
شهرهای امروزی، دنیای بیگانه هاست؛ افراد در خیابان ها طوری کنار هم راه می روند گویی یکّه و تنها در برهوت طی می کنند؛ بیگانگی فرهنگی افزایش یافته و کسی علاقه ای ندارد، بداند در دنیای اطرافش چه می گذرد چه برسد به توجه داشتن به دنیای رو به زوال طبیعت؛ بیگانگی از فرهنگ ملی هشدار است و دوایش بازگشت به فرهنگ، اصالت و نیک سیرتی های خودمانی است و توجه به محیط زیست در فرهنگ کهن این سرزمین ریشه دارد آن گاه که در نوروز به جای قطع درخت سبزه یا گیاهی می رویانیم؛ باید به اصالت خود بازگشت.
امروز همهمه و هجوم خبر به عمیق ترین لایه های وجودمان نفوذ کرده و خبرها به وفور در اختیار همگان است؛ کاش! در بحبوحه انتشار بد خبرها خبرهای خوشگوار و فرهنگ ساز بیش از همیشه انتشار یابند تا آن دم که شاید زمانه بدخبرها بگذرد و بگوییم "خوش آمد بهار؛ نوایی هم آهنگ یاران بر آر. "
برچسب‌ها
بندرانزلی استانداری گیلان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هنرمندان

http://www.gilan-online.ir/fa/News/232665/کاشت-درخت؛-رویشی-به-یاد-رفتگان
بستن   چاپ