نسیم گیلان
تجهیز و نوسازی 86 هزار هکتار از اراضی گیلان
چهارشنبه 6 اسفند 1399 - 14:23:03
نسیم گیلان - به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، گیلان به دلیل شرایط خاص جغرافیایی دارای بهترین موقعیت مکانی به لحاظ تولید انواع محصولات کشاورزی بوده و همین امر سبب شد تا شالی‌کاران و کشاورزان برای کشت انواع محصولات کشاورزی راغب شوند.
بر اساس آمار در گیلان 238 هزار هکتار اراضی شالیزاری وجود دارد که این مهم گیلان را در حوزه تولید برنج با میزان تولید یک‌میلیون و 200 تن برنج در رتبه دوم کشور قرار داده و این امر حاکی از اهمیت کشت برنج و دیگر محصولات کشاورزی در گیلان است.
یکی از عمده مشکلات شالی‌کاران که هرساله آنان را با مشکلاتی نظیر کاهش محصول برداشت‌شده مواجه می‌کند تلفات زمین به لحاظ وجود آفت و حشره‌های مختلف است به این دلیل هرساله مسؤولان وزارت جهاد کشاورزی شالی‌کاران را به تجهیز و نوسازی اراضی تشویق می‌کنند تا از این طریق بخشی از مشکلات آنان برطرف شود.
با توجه به رشد روز افزون جمعیت در جهان و همچنین افزایش تقاضا برای دریافت محصولات غذایی منجر شد تا برخی از کشورهای استکبار از این امر به‌عنوان یک اهرم فشار به‌منظور تسلط بر آن کشور استفاده کنند، لذا در این شرایط بهره‌مندی حداکثری از اراضی شالیزاری و رشد و توسعه آن از طریق تجهیز و نوسازی بسیار حائز اهمیت بوده و باید به آن تأکید شود.
در همین خصوص و به گفته مدیر آب‌وخاک و امور فنی مهندسی جهاد کشاورزی گیلان 900 هکتار دیگر از اراضی شالیزاری این استان در حال تجهیز و نوسازی بوده که این میزان از تجهیز اراضی از یک ماه گذشته آغازشده و تاکنون 30 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و برای انجام این کار 20 میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده‌شده که اواخر اردیبهشت سال آینده یکپارچه‌سازی این میزان از اراضی به اتمام می‌رسد.
مجتبی شاه‌نظری می‌گوید خرد کردن مزارع کشاورزی به قطعات کوچک‌تر موجب کاهش توان اقتصادی کشاورزان شده و در این صورت هزینه تولید بسیار بالا رفته و به این دلیل محصولات داخلی توان رقابت با محصولات مشابه خارجی را ندارند
همواره یکی از مهم‌ترین سؤال کشاورزان از مسؤولان جهاد کشاورزی هزینه انجام تجهیز و نوسازی در هر هکتار است که در این باره مدیر آب‌وخاک و امور فنی مهندسی جهاد کشاورزی گیلان گفت: در یک هکتار، 20 میلیون تومان هزینه دارد که قانون‌گذار 15 درصد هزینه را بر عهده بهره‌بردار کشاورز گذاشته است.
به اعتقاد اکثر کارشناسان جهاد کشاورزی تجهیز و نوسازی اراضی منجر به اصلاح ساختار سنتی شالیزار به مدرن، حذف مرز و آب رو و زهکش اضافی، دسترسی عمومی به جاده و نهر و زهکش، جلوگیری از تکه‌تکه شدن اراضی و یکپارچه کردن اراضی، تبدیل ناموزون اشکال اراضی به اراضی هندسی، استفاده بهینه از نهاده‌های کشاورزی اعم از کود، سم و علف‌کش شده و ای همان نکته‌ای است که شاه نظری به آن تأکید دارد.
مدیر آب‌وخاک و امور فنی مهندسی جهاد کشاورزی گیلان می‌گوید، در اجرای طرح تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری برای هر یک از قطعات کانال مستقیم ایجاد می‌شود با این کار هیچ کشاورزی وابسته به کشاورز دیگر نیست و استقلال در مدیریت آب به وجود می‌آید.
بنا بر گفته‌های شاه نظری تاکنون 86 هزار هکتار از اراضی شالیزاری گیلان تجهیز و نوسازی شده و این روند در این استان کماکان ادامه‌دار است.
انتهای پیام/84007

http://www.gilan-online.ir/fa/News/248319/تجهیز-و-نوسازی-86-هزار-هکتار-از-اراضی-گیلان
بستن   چاپ