نسیم گیلان
وبینار بازار صادراتی ایران و قزاقستان عامل توسعه مبادلات است
شنبه 16 اسفند 1399 - 15:20:10
نسیم گیلان - فرهاد دلق پوش روز شنبه در نشست جلسه شورای هم خانواده صنعت، معدن و تجارت استان با تاکید بر همکاری و تعامل اعضای کمیته های تخصصی شورای هم خانواده صنعت، معدن و تجارت، جهت ارتقاء جایگاه اقتصادی استان،اظهار داشت:
تجلیل از صادرکنندگان برتر گیلان با حضور مسئولان ملی و فراملی نیز در دستور کار قرار دارد.
وی با بیان اینکه حوزه خزر می‌تواند با تکیه بر توانمندی های حوزه‌های کاری نهادهای عضو شورای هم خانواده نقش ویژه‌ای در جهت افزایش سهم صادرات داشته باشد، تصریح کرد: خروج از بخشی نگری با هم افزایی ظرفیت های اعضای شورای هم خانواده صنعت معدن و تجارت می تواند راهبرد اصلی در حوزه اقتصادی استان باشد.
وی با تاکید بر لزوم توجه به نقاط قوت و بهره مندی از ظرفیت های اقتصادی استان اظهار داشت: ظرفیتها و پتانسیل های موجود با تکیه بر تولیدات صادرات محور می تواند کوتاهترین مسیر دسترسی کشور به بازارهای اروپا و آسیای میانه را برای گیلان فراهم نماید.
دلق پوش گفت: گیلان با وجود چهار اسکله و سه بندر و همچنین وجود شرکت‌های کشتیرانی می تواند نقطه ثقل تحرک تجاری و سکوی جهش اقتصادی کشور باشد.
وی خاطرنشان کرد: باید توجه نماییم که ظرفیت‌های گیلان واقعا منحصر به فرد است بطوریکه بسیاری از استان‌های کشور دارای چنین موقعیتی نیستند.
رئیس سازمان صنعت، معدن، تجارت گیلان با بیان اینکه رضایت به وضعیت فعلی صادراتی، مطلوب نیست ، اظهار داشت: باید برای سال‌ آتی برنامه ریزی مدون داشته باشیم و با راهبرد ایده های جدید برای پویایی و تحول اقتصادی گیلان کوشا باشیم تا با هم افزایی بتوانیم توانمندیهای بالقوه را به فعل تبدیل نمائیم.
گیلان با واقع شدن در کرانه دریای خزر و نزدیکی با کشورهای آسیای میانه و وجود بندرگاه و منطقه آزاد انزلی از موقعیت مناسبی برای صادرات برخوردار است . از 600 میلیون دلار صادرات غیرنفتی هدف گذاری شده از گیلان ، بیش از 592 میلیون دلار تاکنون تحقق یافته است .
قزاقستان از شمال با روسیه، از شرق با چین، در جنوب شرقی با قرقیزستان، در جنوب با ازبکستان و در جنوب غربی با ترکمنستان همسایه است. سواحل شمال شرقی دریای خزر در خاک این کشور قرار دارد.
وسعت قزاقستان 2٬724٬900 کیلومتر مربع (بیش از سه برابر ترکیه یا پاکستان و کوچکتر از آرژانتین) است و حدود 20٪ آن در سوی کوه‌های اورال قرار گرفته و به لحاظ جغرافیایی بخشی از آن در اروپا است. البته قزاقستان معمولاً یک کشور آسیایی طبقه‌بندی می‌شود.
اقتصاد این کشور تا حد زیادی به بخش کشاورزی متکی است. قزاقستان بیشترین تولید ناخالص داخلی و درآمد سرانه را در میان جمهوری‌های تازه استقلال یافته دارد و نیز از اعضای مهم سازمان همکاری شانگهای است.
این کشور از لحاظ منابع زیرزمینی هم بسیار غنی است، از سال 1993 تاکنون بیش از 40 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی در این بخش انجام شده‌است. همچنین تخمین زده می‌شود که قزاقستان صاحب دومین منابع بزرگ در اورانیوم ، کروم ، روی و سرب و سومین در منگنز، چهارمین در مس و در مورد زغال سنگ، آهن و طلا نیز در بین 10 کشور اول دنیا قرار می‌گیرد. و همچنین یازدهمین منابع بزرگ هم در نفت و هم در گاز طبیعی را در اختیار دارد.
برچسب‌ها رشت وزارت صنعت معدن و تجارت گیلان

http://www.gilan-online.ir/fa/News/250772/وبینار-بازار-صادراتی-ایران-و-قزاقستان-عامل-توسعه-مبادلات-است
بستن   چاپ