نسیم گیلان
کتاب شناسی توصیفی و تحلیلی شعرهای گیلکی، تالشی و تاتی منتشر شد
چهارشنبه 19 خرداد 1400 - 06:31:43
نسیم گیلان -

نسیم گیلان


«کتاب شناسی توصیفی و تحلیلی شعرهای گیلکی، تالشی و تاتی» حاصل پژوهش مریم السادات فیاضی و معصومه کیانپور به همت حوزه هنری گیلان منتشر شد.
« معصومه کیانپور» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت با بیان اینکه کتاب‌شناسی یکی از مهمترین شیوه‌های کسب اطلاع از پژوهش‌ها و آثار علمی، ادبی، هنری و ... است، روشی که از طریق آن بدست آوردن اطلاعاتی درباره کتاب‌ها و تحقیق و توصیف اجمالی پیرامون آن‌ها ممکن می‌شود اظهارکرد: در کتاب شناسی، صورتی منظم و مدون از ویژگی‌های فیزیکی، چاپی و محتوایی کتاب‌ها ارایه می‌شود.
یکی از نویسندگان این اثر با بیان اینکه روش پژوهش در کتاب« کتاب‌شناسی توصیفی و تحلیلی شعرهای گیلکی، تالشی و تاتی»، توصیفی و تحلیلی است، افزود: در این کتاب، علاوه بر اطلاعات کتاب شناختی، معرفی نویسنده و اجزای کتاب، هر بخش به تحلیل ویژگی های متنی همچون سبک و قالب اشعار، مولفه های شایان توجه هر کتاب، هدف شاعر به لحاظ نوع مخاطب، نوع اثر از منظر تاثیرگذاری و مواردی از این دست اختصاص دارد.همه این موارد، ساختاری نوین پیشنهاد می‌کند و با وجود جنبه تحلیلی اثر، پژوهشگران کوشیده اند جانب انصاف را نگاه دارند.
وی همچنین گفت: پیکره داده‌های پژوهش شامل تمامی آثار منتشر شده شعر گیلکی، تالشی و تاتی در قالب نوشتاری یا صورتی است که به شیوه اسنادی گردآوری شده و به شیوه توصیفی- تحلیلی مورد بررسی قرار گرفته‌اند. پژوهشگران بر آن بودند تا حد امکان این اثر جامع بوده و تمامی آثار این حوزه را در برگیرد.
این پژوهشگر با بیان اینکه در کتاب شناسی شعرهای بومی گیلان تاکنون اقدام درخوری صورت نگرفته است، افزود: این کتاب تلاش کرده امکان شناخت کتاب‌های حوزه شعر بومی گیلان و سیر تحول آن را از قرن هشتم تا سال 1400 خورشیدی، برای پژوهشگران و علاقمندان به حوزه شعر و زبان های بومی گیلان معرفی کند.. این کتاب همچنین تلاش دارد بررسی کند، از چه زمانی مضامینی همچون طبیعت‌گرایی، کشاورزی، جنگ، مسایل زیست محیطی و امثال آن، در قالب‌های کلاسیک، شعر نو و سپید و قالب ابتکاری شعر در مجموعه اشعار بومی گیلان راه یافته است.
کیانپور با اشعار به نخستین اشعار مکتوب موجود شعر گیلکی اذعان کرد: کتاب شناسی حاضر در بخش شعر گیلکی از قرن هشتم هجری با اشعار پیر شرفشاه دولایی آغاز شده و تا اشعار امروز را در بر می‌گیرد. با از بین رفتن آثار منظوم در بازه زمانی قرن هشتم تا هنگام انتشار افراشته، شعر گیلکی در یک سکوت طولانی بسر برد.
وی با بیان اینکه بخش شعر تالشی از منظومه«خندیله پشت» زنده یاد مسرور ماسالی و مجموعه «جنگل و جنازه» علی عبدلی در دهه پنجاه آغاز می‌شود و با رویکرد متنوعی در حوزه قالب و محتوا تا به امروز تداوم می‌یابد اعلام کرد: در بخش شعر تاتی نیز تنها مجموعه شعر و همچنین لوح صوتی منتشر شده در دهه نود خورشیدی معرفی می‌شود.
گفتنی است، کتاب‌شناسی توصیفی و تحلیلی شعرهای گیلکی، تالشی و تاتی در سه فصل با عناوین: کتاب‌های شعر گیلکی و آلبوم‌های صوتی مربوط به آن، کتاب‌های شعر تالشی و آلبوم‌های صوت آن و کتاب‌های شعر تاتی رودبار و آلبوم‌های صوتی تاتی رودبار تنظیم شده است. این کتاب در هزار شمارگان توسط انتشارات سپیدرود رشت منتشر شده است.
پایان پیام/595

http://www.gilan-online.ir/fa/News/275007/کتاب-شناسی-توصیفی-و-تحلیلی-شعرهای-گیلکی،-تالشی-و-تاتی-منتشر-شد
بستن   چاپ