نسیم گیلان
سایه شوم کرونا بر بازار عروسک‌های کاموایی ماسوله
دوشنبه 29 شهريور 1400 - 08:56:46
نسیم گیلان - ایسنا/گیلان یک پیشران بافنده سنتی در ماسوله گفت: کرونا و گرانی مواد اولیه تاثیر زیادی بر بازار فروش عروسک های کاموایی گذاشته است.

عروسک کاموایی ماسوله یکی از زیباترین صنایع دستی استان گیلان است.این سوغات زیبا که یادگاری از شهر تاریخی ماسوله است بر دل کوچک خریدارانی همچون کودکان این مرزوبوم می نشیند.
صنایع دستی گیلان در سراسر کشور ایران آوازه زیادی دارد. یکی از زیباترین صنایع‌دستی گیلان عروسک کاموایی ماسوله است که تنها در این شهرک تاریخی بافته می‌شود.این عروسک توسط زنان و کودکان ماسوله در جلوی منازل و یا روی سکویی در نزدیک منزل به مسافران و گردشگران عرضه می‌شود. این سوغات که یادگاری از شهر تاریخی ماسوله است با کاموا بافته می‌شود و بسیار زیباست.
درخشش عروسک ها در شهرک تاریخی ماسوله گیلان
عروسک‌های بافتنی ساخته دست زنان و دختران ماسوله به تمام نقاط این شهرک چهره زیبایی بخشیده است.تولید و فروش این عروسک برای تأمین بخشی از کمبودهای مالی خانواده انجام می‌گیرد. که با در نظر گرفتن قیمت خرید مواد اولیه این تولیدات و نیز مزد تهیه آن مبلغ چندانی برای تأمین معاش خانواده محسوب نمی‌شود.
محترم بی حساب پیشران بافنده عروسک کاموایی در ماسوله در گفت و گو با ایسنا گفت: کرونا تاثیر زیادی بر فروش عروسک های کاموایی ماسوله گذاشته است و می‌توان گفت که توانسته بازار فروش عروسک‌ها را کم رونق کند.
افزایش هزینه تمام شده بافت عروسک در ماسوله
وی افزود: طی روزهای اخیر شاهد گرانی کاموا و الیاف و بودیم که این مساله موجب افزایش هزینه تمام شده تولید عروسک‌های کاموایی می‌شود و با افزایش قیمت عروسک ها به طبع مشتریان کمتری رغبت خواهند کرد که از بازار عروسک بخرند.
بی حساب خاطرنشان کرد: در سال‌های گذشته همواره عروسک بافان ماسوله بیشترین فروش را در شهریور ماه داشتند این در حالیست که هم اکنون در روزهای پایانی شهریورماه 1400 بسرمی بریم و فروش عروسک ها بسیار کم است.
پیشران بافنده سنتی در ماسوله تصریح کرد: انتظار می‌رود برای حمایت از بافندگان عروسک و یا هر نوع پوشاک کاموایی، تمهیدات ویژه‌ای اندیشیده شود زیرا باتوجه به کم شدن قدرت خرید مردم ممکن است مشتریان بیشتری را با گرانی مواد اولیه در این بخش از دست بدهیم.
وی افزود: هرچقدر که گرانی بیشتر شود رغبت بافندگان جدید برای ماندگاری در حرفه بافندگی کمتر خواهد شد.
افزایش قیمت کاموا و کاهش حجم کلاف‌ها
این پیشران با اشاره به اینکه نه تنها هر کلاف کاموا گرانتر از روز قبل می شود، بلکه اخیرا از حجم برخی از کلاف‌ های کاموا کم شده است به طوری که در گذشته ما از هر کلاف کاموا چهار عروسک می‌بافتیم این در حالیست که در حال حاضر از هر کلاف کاموا بیش از سه عروسک بافته نمی‌شود، گفت: قیمت هر کیلو الیاف از 690 تومان به 1280 تومان نیز یکی دیگر از دغدغه هایی است که کاموابافان را درگیر کرده است و اگر به همن منوال گرانی ادامه پیدا کند، بافندگان عروسک رغبت خود را برای فعالیت در این عرصه از دست خواهند داد.
وی افزود: دختران و زنان ماسوله و فومن علاقه زیادی برای ورود و فعالیت در بافت عروسک دارند و می‌توانند با مشغول بودن در این حرفه به ارتقای درآمد خانوارهای خود کمک شایانی کنند و وظیفه ما این است برای تشویق حضور این افراد بیش از گذشته تلاش کنیم و امیدواریم مسولین مربوطه نیز توجه بیشتری داشته باشند.
حمایت جهاد دانشگاهی گیلان از بافندگان عروسک در جهت توسعه مشاغل خانگی در ماسوله
این پیشران از توجه جهاد انشگاهی گیلان برای توسعه این حرفه و دیگر مشاغل خانگی اشاره کرد و گفت: توسعه بازارهای هدف و افزایش مشتریان و جذب افرادی جویای کار برای ورود به این حرفه از اهداف مهم اجرای توسعه طرح مشاغل خانگی این سازمان در گیلان است و امیدواریم بتوانند گام‌های موثری در گسترش روزافزون مشاغل خانگی گیلان بردارند.
انتهای پیام 

http://www.gilan-online.ir/fa/News/297728/سایه-شوم-کرونا-بر-بازار-عروسک‌های-کاموایی-ماسوله
بستن   چاپ