نسیم گیلان
مراکز واکسیناسیون گیلان آماده فعالیت شبانه‌روزی/ راه‌اندازی ایستگاه‌های سیار اتوبوسی واکسن
دوشنبه 26 مهر 1400 - 03:17:44
نسیم گیلان -

نسیم گیلان


به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، نشست مشترک حوزه سلامت و سپاه قدس گیلان با محوریت پیشرفت اجرای سند ملی واکسیناسیون برگزار شد و مسئولان بهداشت و سپاه استان، آمادگی خود را برای فعالیت شبانه روزی مراکز جهت پوشش دوبرابری واکسیناسیون اعلام کردند.
ارسلان سالاری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این نشست با مروری بر وضعیت واکسیناسیون عمومی علیه کرونا در استان در مقایسه با کشور گفت: گیلان، در هر دو دُز تزریق واکسن کرونا نسبت به متوسط کشوری پیشتاز است.
او پوشش تزریق واکسن در برخی شهرستان‌ها را قابل توجه دانست و افزود: شهرستان‌های شفت، سیاهکل و رودسر بیش از 100 درصد در تزریق واکسن کرونا دانش آموزان موفق عمل کرده‌اند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان ادامه داد: علاوه بر آن شهرستان املش به صورت 100 درصدی، لنگرود با پوشش 98 درصدی و فومن، لاهیجان و آستانه اشرفیه پوشش بالای 90 درصدی در پوشش تزریق دُز نخست واکسن کرونا دانش آموزان را دارند.
سالاری با بیان اینکه هم اکنون حداقل 300 هزار دز واکسن کرونا دپو شده در شهرستان‌های استان وجود دارد، افزود: خوشبختانه هیچ کمبودی در تأمین واکسن در گیلان وجود ندارد.
او به برخی از چالش‌ها در اجرای طرح ملی واکسیناسیون در گیلان اشاره و تصریح کرد: ثبت نکردن تزریق واکسن در سامانه سیب و همچنین ازدحام در برخی مراکز از عمده چالش‌ها در اجرای این طرح هست و در این راستا نیازمند همراهی بیشتر سپاه و بسیج هستیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان همچنین بر لزوم شناسایی و اقناع‌سازی مردم در تزریق واکسن کرونا تأکید کرد و گفت: بسیج و شبکه بهداشت و درمان، مردم را خانه به خانه می‌شناسند و باید از این 2 ظرفیت برای شناسایی افرادی که واکسن دریافت نکرده اند و اقناع آن‌ها برای واکسیناسیون علیه کرونا استفاده شود.
سالاری با بیان اینکه حدود 1000 مرکز بهداشت، تجمیعی و سیار در استان وجود دارد، افزود: ظرفیت واکسیناسیون در گیلان بسیار بالا است و برای شتاب در واکسیناسیون صرفا نیاز به برنامه‌ریزی و کار جهادی است.
او همراهی مثال‌زدنی و انقلابی سپاه و بسیج گیلان با نظام سلامت استان را مورد تقدیر قرار داد واظهار داشت: سپاه بدون هیچ درخواست و منتی از ابتدای شیوع کرونا در کنار کادر بهداشت و درمان بوده‌اند و تمام مأموریت‌های خود را برای پایداری سلامت در استان به حالت تعویق درآورده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اذعان به اینکه بدون همراهی سپاه، پیشرفت و شتابگیری در اجرای سند ملی واکسیناسیون محقق نمی‌شد، یادآور شد: بدون شک اگر همراهی بسیج و سپاه نبود پیشرفت قابل‌قبولی در اجرای طرح واکسیناسیون محقق نمی‌شد و لازم است شهرستان‌هایی که در تزریق واکسن هنوز شتاب ندارند، همراهی و همدلی خود را با مجموعه سپاه بیشتر کنند.
سالاری ساماندهی با تدبیر و مدیریت شهرستانی مراکز واکسیناسیون در شهرستان‌ها را مورد تأکید قرار داد و تصریح کرد: اگر در شهرستان‌ها تصمیم بر شبانه‌روزی کردن مراکز واکسیناسیون باشد، مدیران شبکه و فرماندهان نواحی می‌توانند با استفاده از ظرفیت بسیج، هلال احمر و همچنین حداقل یک هزار نفر از دانشجویانی که اعلام آمادگی کرده‌اند، مراکز شبانه‌روزی را راه‌اندازی کنند.
سردار محمد عبدالله پور، فرمانده سپاه قدس گیلان نیز در این نشست با تقدیر از کادر بهداشت، درمان از ابتدای شیوع کرونا تاکنون گفت: مدافعان سلامت علیرغم وجود زیرساخت‌های بهداشت و درمانی نامطلوب، آبروی گیلان را حفظ کردند و شایسته تقدیرند.
او با تأکید بر رفع موانع و معایب در روند پیشرفت واکسیناسیون کرونا افزود: باید معایب معدودی را که در راستای اجرای واکسیناسیون عمومی علیه کرونا وجود دارد رفع کنیم تا واکسیناسیون در استان گیلان روند بهتر و مطلوب تری داشته باشد.
فرمانده سپاه قدس گیلان صبوری پیشه کردن را از شاخصه‌های اصلی اجرای صحیح واکسیناسیون در گیلان دانست و اظهار داشت: در برخی از شهرستان‌های غربی استان و همچنین در رشت شتاب در واکسیناسیون کند شده که باید با شتاب مضاعف و شبانه‌روزی کردن مراکز به‌سرعت قابل قبول برسیم.
سردار عبدالله پور به بی‌رغبتی برخی از مردم نسبت به تزریق واکسن کرونا اشاره کرد و یادآور شد: لازم است فرهنگ‌سازی نسبت به ایمنی در برابر کرونا با استفاده از ظرفیت رسانه‌های جمعی از جمله صداوسیما افزایش یابد.
او از آمادگی راه‌اندازی ایستگاه‌های سیار اتوبوسی واکسن در گیلان خبر داد و گفت: در حال حاضر مراکز واکسیناسیون در گیلان با یک شیفت در حال تزریق واکسن هستند که می‌توان با راه‌اندازی ایستگاه‌های سیار از جمله ایستگاه اتوبوسی واکسیناسیون و دو شیفته کردن مراکز، پوشش دو برابری واکسیناسیون را در استان داشته باشیم.
فرمانده سپاه قدس گیلان دعوت از خیران در اجرای واکسیناسیون را لازم دانست و گفت: باید با دعوت از خیران و تأمین بخشی از هزینه‌های تغذیه واکسیناتور‌ها و عوامل اجرایی به مدت 2 هفته شتابی محسوس و معنادار در تزریق واکسیناسیون ایجاد کنیم.
سردار عبدالله پوربا تأکید بر اینکه سپاه هیچ‌گاه در پیشبرد امور به دنبال منافع مادی نبوده است، تصریح کرد: هدف تمامی فرماندهان سپاه، پوشش 100 درصدی تزریق واکسیناسیون در نواحی و پایداری، آرامش و امنیت در کل مناطق است.
انتهای پیام/ع

http://www.gilan-online.ir/fa/News/303150/مراکز-واکسیناسیون-گیلان-آماده-فعالیت-شبانه‌روزی--راه‌اندازی-ایستگاه‌های-سیار-اتوبوسی-واکسن
بستن   چاپ