نسیم گیلان- قاسم جوادزاده مقتدر روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا
با اشاره به فعالیت هزار و 425 کارخانه شالیکوبی در این استان اظهار کرد:
در طرح اصلاح ساختار شالیکوبیها که از دهه 90 شروع شده و تاکنون فرآیند
تجهیز، نوسازی و اصلاح ساختار در بیش از 725 کارخانه اجرایی شدهاست.
وی افزود: در ارزیابیهای انجام شده طی پنج سال گذشته، این تعداد از
شالیکوبیها طبق شرایطِ تجهیز و نوسازی رتبهبندی شدند و بر این اساس اکنون
حدود 350 کارخانه رتبه یک و 2 را کسب کردهاند که در شاخصهای فیزیکی و
موضوعات مربوط به نیروی انسانی و تجهیزات موجود ارزیابی شده اند.
معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی گیلان با اشاره به اهمیت طرح
اصلاح ساختار شالیکوبیها در کاهش ضایعات برنج خاطرنشان کرد: واحدهای تحت
پوشش در طرح اصلاح ساختار شالیکوبیها در استان توانستند بین سه تا هفت
درصد جلوی خُرد شدن برنج یا نیم دانه شدن آن را بگیرند.
وی اظهار کرد: بر این اساس و با توجه به تولید حدود یک میلیون و 100
هزار تن شلتوک در گیلان در سال زراعی گذشته، واحدهای شالیکوبی اصلاح شده
توانستند 51 هزار تن ضایعات خود را کاهش دهند که با توجه به تفاوت قیمت 25
هزار تومانی بین هر کیلو نیم دانه و برنج اصلی، حدود هزار و 300 میلیارد
تومان به بخش کشاروزی بر میگردد که به ازای هر کشاورز شالیکار رقمی حدود
چهار تا چهار و نیم میلیون تومان است.
گیلان دارای 314 هزار هکتار اراضی کشاورزی است و 317 هزار نفر از مردم
این استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند، برنج، چای، زیتون، پیله
ابریشم، بادام زمینی، فندق و مرکبات عمدهترین محصولات کشاورزی گیلان
هستند. گیلان همچنین یکی از تولیدکنندگان مهم طیور در کشور است.
این خطه بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به
شمار می آید که با 238 هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه نخست کشور را از
لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص دادهاست،
شهرستانهای رشت و صومعهسرا بیشترین سهم را از مساحت اراضی شالیکاری گیلان
در اختیار دارند.
http://www.gilan-online.ir/fa/News/710950/725-شالیکوبی-گیلان-نوسازی،-تجهیز-و-اصلاح-ساختار-شدند