دوشنبه ۱۰ شهريور ۱۴۰۴
سیاسی

اولیانوف: تهدید ایران با سازوکار ماشه رویکرد سازنده آن را تغییر نداده است

اولیانوف: تهدید ایران با سازوکار ماشه رویکرد سازنده آن را تغییر نداده است
نسیم گیلان - ایسنا / نماینده روسیه در وین در پیامی با اشاره به انجام شدن نظارت بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر تعویض سوخت نیروگاه بوشهر در پی تعلیق همکاری ایران با ...
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا / نماینده روسیه در وین در پیامی با اشاره به انجام شدن نظارت بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر تعویض سوخت نیروگاه بوشهر در پی تعلیق همکاری ایران با آژانس، از حفظ «رویکرد سازنده» تهران با وجود اقدامات سیاسی تروئیکای اروپا تمجید کرد.
«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین در پیتمی در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: ایران همچنان رویکرد بسیار سازنده‌ای را برای همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نشان می‌دهد.
اظهارت اولیانوف در پی این مطرح می‌شود که «محمد اسلامی» رئیس سازمان انرژی اتمی پس از سفر بازرسان آژانس به ایران برای نظارت بر روند تعویض سوخت نیروگاه اتمی بوشهر بیان کرد:«بر اساس قانون مجلس، نظارت بر فرآیند تعویض سوخت نیروگاه اتمی بوشهر در دستور کار قرار داشت که این موضوع با مجوز دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی انجام شد. در این چارچوب دو بازرس آژانس به ایران آمدند، نظارت‌های لازم را انجام دادند و سپس بازگشتند.»
او افزود: «نکته مهم این است که آنچه باید طبق قانون محقق شود، اکنون در حال مذاکره است. تاکنون دو جلسه میان وزارت امور خارجه و آژانس برگزار شده و جلسه سوم نیز در پیش است.»
آمریکا در اول تیر با مشارکت در تجاوزگری رژیم صهیونیستی به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی ایران، تاسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز آن را با بمب‌های سنگرشکن هدف قرار داد. این تاسیسات آسیب جدی دید، اما نه مقامات ایران و نه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی افزایش سطح تشعشعات خارجی را گزارش نکردند.
ایران به دلیل عمل نکردن «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس به وظایف قانونی‌اش در حفاظت از تاسیسات اتمی صلح‌آمیز ایران در تجاوزگری رژیم صهیونیستی و آمریکا به این تاسیسات که تحت پوشش توافق پادمانی با آژانس قرار داشت، همچنین گزارش فنی جانبدارانه او درباره برنامه هسته‌ای ایران-گزارشی که تهران آن را زمینه‌سازی این تجاوزگری می‌داند، همکاری خود با آژانس را به تعلیق درآورد.
اگرچه سطحی از گفت‌وگوهای فنی میان ایران و آژانس در جریان است و تهران اعلام کرده در حال بررسی شکل همکاری با آژانس پس از تحولات اخیر است.
ازسرگیری نظارت آژانس در ایران از شروط آلمان، فرانسه و انگلیس-سه کشور اروپایی عضو توافق هسته‌ای-برای تمدید مهلت «سازوکار ماشه»(بازگردانی یک‌باره تحریم‌ها و قطعنامه‌های سازمان ملل علیه ایران) بود که البته این کشورها در ادامه رویکرد غیرسازنده خود نسبت به برنامه هسته‌ای ایران، توان دفاعی و نقش آن در منطقه، در 31 اوت با به پایان رسیدن ضرب‌الاجل یک ماهه اقدام به فعالسازی این سازوکار در سازمان ملل کردند.
این کشورها با این حال تاکید کرده‌اند اقدام مذکور به معنای پایان دیپلماسی با ایران نیست و گفت‌وگوها با ایران در فرصت یک ماهه فعال شدن تحریم‌ها علیه ایران ادامه می‌یابد.
بازار
اولیانوف با اشاره به این موضوع در پیام خود گفت: تحریک‌های تروئیکای اروپا(آلمان، فرانسه و انگلیس) با این به اصطلاح سازوکار ماشه هیچ تغییری در این وضعیت(رویکرد سازنده ایران) ایجاد نکرده است.


نظرات شما