يکشنبه ۱۲ مرداد ۱۴۰۴
اقتصادی

توصیه‌ها به شالیکاران گیلانی در برداشت برنج

توصیه‌ها به شالیکاران گیلانی در برداشت برنج
نسیم گیلان - ایرنا / رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از شالیکاران استان خواست: برای جلوگیری از کاهش کیفیت و کمیت محصول خود به توصیه‌های برداشت برنج توجه کنند. صالح محمدی، ...
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایرنا / رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از شالیکاران استان خواست: برای جلوگیری از کاهش کیفیت و کمیت محصول خود به توصیه‌های برداشت برنج توجه کنند.
صالح محمدی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه برداشت برنج از اول مرداد در گیلان آغاز شده‌است، اظهار کرد: برداشت به موقع و اصولی از اهمیت بالایی برخوردار است و بر کیفیت و کمیت محصول نهایی تاثیر مستقیم دارد.
وی بیان کرد: عملیات برداشت از مراحل مهم در کشت برنج به شمار می‌رود و برداشت زودهنگام یا دیرهنگام می‌تواند منجر به کاهش عملکرد و کیفیت محصول شود؛ از اینرو ضروریست تا شالیکاران با اطلاعات بیشتری برای برداشت اقدام کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان اضافه کرد: انتخاب زمان مناسب برداشت، بررسی رطوبت شلتوک، توجه به شرایط آب و هوایی و آمادگی زمین برای برداشت موضوعاتی است که شالیکاران باید به طور جدی مورد توجه قرار دهند؛ طلایی شدن 90 درصد شلتوک‌ها بهترین زمان برداشت برنج است.
وی با اشاره به ظهور خوشه‌های طلایی برنج در 216 هزار هکتار معادل 91 درصد از شالیزارهای گیلان بیان کرد: تاکنون محصول برنج در 49 هزار هکتار از شالیزارهای گیلان به بار نشسته است.
وی بیان کرد: معاینه فنی کمباین‌ها با هدف جلوگیری از کاهش کیفیت و شکستگی دانه‌های برنج، تسریع در برداشت و افزایش ضریب تبدیل محصول در استان آغاز شده‌ که شامل؛ بررسی وضعیت فنی کمباین، تعمیر و تعویض قطعات و صدور کارت معاینه فنی است.
حدود چهار هزار و 800 دستگاه کمباین در استان گیلان وجود دارد.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می‌آید که با 238 هزار هکتار اراضی شالیزاری رتبه نخست کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را داراست.
در این راستا 300 هزار شالیکار در گیلان فعالیت دارند؛ امسال یک میلیون و 115 هزار تن شلتوک برنج در استان تولید می‌شود که حدود 30 درصد از کل برنج تولیدی کشور است.
بازار


نظرات شما