نسیم گیلان - خراسان / مرور مختصر و مفید یک سری باور غذایی در عصر فناوری که هنوز در ذهن بخش بزرگی از جامعه جا خوش کرده استبا وجود پیشرفت علم پزشکی و دسترسی آسان به اطلاعات علمی، هنوز که هنوز است باورهای غلطی درباره موضوعات سلامت و تغذیه در میان بخش زیادی از جامعه وجود دارد. شاید شما هم بارها با یک یا چند مورد این باورها مواجه شده باشید. در این مطلب میخواهیم شایعترین باورهای تغذیهای را که به شکل نادرست بین مردم رواج دارد، مرور کنیم و از این بگوییم که چرا علم پزشکی آنها را تایید نمیکند.
هویج باعث تقویت بینایی میشود؟
هویج منبع خوبی از ویتامین A است که مصرف آن برای سلامت چشم ضروری است و کمبود آن میتواند به شبکوری منجر شود. با این حال، مصرف زیاد هویج لزوما بینایی را تقویت نمیکند یا عیوب انکساری چشم را برطرف نمیسازد. در واقع هویج به حفظ سلامت چشم و پیشگیری از برخی مشکلات چشمی مانند شب کوری کمک میکند، اما جایگزین عینک یا درمانهای دیگر برای مشکلات بینایی نیست.
پاستیل برای استخوان و مفاصل مفید است؟
پاستیل بهدلیل داشتن ژلاتین ممکن است به کلاژن مرتبط شود، اما مقدار این ماده در پاستیلهای رایج بسیار ناچیز است و مصرف آن برای مفاصل بیتأثیر خواهد بود. همچنین، پاستیل سرشار از قند است و مصرف زیاد آن می تواند منجر به مشکلاتی مانند اضافه وزن و دیابت شود که هر دو می توانند به طور غیرمستقیم بر سلامت استخوان و مفاصل تأثیر منفی بگذارند.
بازار ![]()
آب لیمو با معده خالی، بدن را سمزدایی میکند؟
بدن انسان بهطور طبیعی توسط کبد، کلیهها و سیستم لنفاوی خود، فرایند دفع سموم را انجام میدهد و خوردن آب لیمو موقع صبح هیچ نقشی در سمزدایی بدن ندارد. در واقع هیچ مدرک علمی قوی وجود ندارد که نشان دهد آب لیمو خوردن به صورت ناشنا یک سمزدای قوی است!
شیر باعث تشدید سرماخوردگی میشود؟
در واقع، مصرف شیر و لبنیات در دوران سرماخوردگی برای بیشتر افراد مشکلی ایجاد نمیکند و حتی میتواند مفید هم باشد. با این حال، اگر فردی به شیر یا لبنیات حساسیت یا مشکل ناتوانی در تحمل داشته باشد، ممکن است علایم سرماخوردگی در او تشدید شود. برخی تصور میکنند که شیر باعث افزایش مخاط میشود و به همین دلیل سرماخوردگی را بدتر میکند. این تصور درستی نیست و مطالعات نشان دادهاند که شیر و لبنیات تأثیر قابل توجهی بر تولید مخاط ندارند.
عسل طبیعی داروی انواع بیماریهاست؟
عسل دارای خواص ضدباکتریایی طبیعی است، اما نقش آن بهعنوان یک درمان مستقل برای بیماریهایی همچون زخم معده، عفونتها یا ضعف ایمنی از نظر علمی تأیید نشده است. در واقع عسل یک خوراکی سالم و تقویتکننده است، اما درمان همه بیماریها نیست. باید آن را بهعنوان بخشی از رژیم غذایی سالم مصرف کرد، نه بهجای درمان پزشکی. همچنین مصرف زیاد آن بهخصوص در دیابت میتواند مضر باشد.