يکشنبه ۱۶ شهريور ۱۴۰۴
علمی

جت‌بلو؛ نخستین ایرلاین مجهز به اینترنت ماهواره‌ای آمازون

جت‌بلو؛ نخستین ایرلاین مجهز به اینترنت ماهواره‌ای آمازون
نسیم گیلان - ایسنا / هواپیماهای جت‌بلو از سال ۲۰۲۷ شروع به استفاده از وای‌فای ماهواره‌ای پروژه کویپر خواهند کرد و این صورت فلکی جدید از ماهواره‌های پهن‌باند آمازون به‌تازگی ...
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا / هواپیماهای جت‌بلو از سال 2027 شروع به استفاده از وای‌فای ماهواره‌ای پروژه کویپر خواهند کرد و این صورت فلکی جدید از ماهواره‌های پهن‌باند آمازون به‌تازگی یک موفقیت بزرگ به دست آورده است.
شرکت جت‌بلو روز به تازگی اعلام کرده که هواپیماهای این شرکت از سال 2027 شروع به استفاده از وای‌فای فراهم‌شده توسط ماهواره‌های پروژه کویپر در پروازهایش خواهد کرد. این نخستین تعهدی است که آمازون از سوی یک ایرلاین دریافت می‌کند، در حالی که تعدادی از ایرلاین‌های دیگر پیش‌تر برای استفاده از خدمات رقیب آن یعنی صورت فلکی عظیم استارلینک اسپیس‌ایکس قرارداد بسته‌اند.
بازار
مارتـی سنت جرج، رئیس جت‌بلو، روز پنجشنبه در بیانیه‌ای از سوی آمازون گفت: توافق ما با پروژه کویپر یک جهش هیجان‌انگیز برای ما به‌عنوان رهبر بی‌چون‌وچرای اتصال درون‌پروازی محسوب می‌شود. چه تماشای پشت‌سرهم یک برنامه‌ محبوب باشد، چه در ارتباط ماندن با عزیزان، یا به پایان رساندن یک پروژه کاری، ما همیشه به‌دنبال راه‌هایی هستیم تا زمان مشتریانمان در آسمان، به اندازه‌ای که خودشان می‌خواهند، پربار باشد.
پروژه کویپر همچنان در مراحل اولیه ساخت قرار دارد؛ تاکنون تنها 102 مورد از 3,200 ماهواره‌ برنامه‌ریزی‌شده‌ آن به مدار نزدیک زمین (LEO) رسیده‌اند.
اما همه‌ این 102 فضاپیما در چهار ماه گذشته، طی چهار پرتاب جداگانه به مدار رفته‌اند و این شرکت قصد دارد از این به بعد با سرعت بیشتری پیش برود.
نمایندگان آمازون در همان بیانیه گفتند: ما همچنان به شتاب‌دادن به نرخ تولید، پردازش و استقرار خود ادامه می‌دهیم. هدف ما این است که ارائه خدمات به اولین مشتریانمان را تا پایان امسال آغاز کنیم و با افزودن پوشش و ظرفیت بیشتر به شبکه، آن را به‌طور گسترده‌تری رشد دهیم.
صورت فلکی عظیم استارلینک اسپیس‌ایکس، که آن هم در مدار نزدیک زمین قرار دارد، بزرگ‌ترین شبکه ماهواره‌ای است که تاکنون ساخته شده است، با بیش از 8,300 ماهواره عملیاتی و رو به افزایش. این سرویس هم‌اکنون فعال است و به مشتریان در سراسر جهان اتصال فراهم می‌کند.
اسپیس‌ایکس قراردادهای استارلینک را با تعدادی از ایرلاین‌ها از جمله «آلاسکن»، «هاوایین»، «یونایتد»، «ایرفرانس» و «قطر ایرویز» امضا کرده است.
قرارداد جت‌بلو تنها همکاری مرتبط با هواپیماها در پروژه کویپر نیست. در آوریل، آمازون قراردادی با غول هوافضای فرانسوی «ایرباس» امضا کرد.


نظرات شما